Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencilerimizin Eserleri Ankara'da Düzenlenen “Uzak Muamma 1” Sergisinde Büyük Beğeni Topladı

Üniversitemiz ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi ortaklığında “Uzak Muamma 1” isimli karma sergi düzenlendi. Sergide Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerimizin 6 aylık süre zarfında hazırladıkları eserler, ziyaretçilerden tam not aldı.

Üniversitemiz tarafından düzenlenen,  küratörlüğünü Doç. Dr. Abdül Tekin, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sıddık Turan ve Öğr. Gör. Hakan Güngör’ün üstlendiği  “Uzak Muamma 1”sergisi, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Galerisi’nde açıldı.

Serginin açılışına Milli Savunma Bakanlığı Sağlık ve Lojistik Daire Başkanı Ayhan İnanlı, Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı ve Galeri Sanat Yönetmeni Prof. Ruhi Konak, Kültür ve Turizm Bakan Müşaviri Asım Keser, eski milletvekillerimizden ve Unesco TMK Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüten Zeynep Karahan Uslu, akademisyenler, öğrenciler ve birçok sanatsever katıldı.

Sergide Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerimizin 6 aylık süre zarfında hazırladıkları eserler, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Günümüz sanatının güncel örneklerinin yer aldığı ve içeriğini “Disiplinler Arası ve Deneysel Sanat Atölye” derslerinde üretilen çağdaş sanatsal üretimlerin oluşturduğu sergide, 29 öğrencinin 41 çalışması yer aldı.

Öğrencilerimizin özgün ve yaratıcı çalışmaları hem teknik hem de sanatsal açıdan ziyaretçilerden büyük beğeni topladı.

Sergi boyunca öğrencilerimiz tarafından eserlerin arka planındaki hikâyeler, yaratım sürecindeki düşünce ve duygular, kullanılan teknikler hakkında sanatseverlere bilgi verildi.

“Sergi, Belirsizlikler Üzerinden Gelişen Bir Hikâyenin Aktarımıdır”

Serginin açılışında konuşan Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sıddık Turan, “Uzak Muamma 1” sergisinin kavramsal olarak ülkemizin bu uzak ucundan merkeze doğru bir yolculuğun taşıdığı belirsizlikler üzerinden gelişen bir hikâyenin aktarımı olduğunu ifade etti.

Turan sözlerinin devamında ise “Uzak Muamma kelimesinden de anlaşılacağı üzere, göze uzak gelen bir topografik mesafeden söz eden ve bilinmezliğin gizemi ile yakın ilişkili üretimleri ifade etmektedir. Çalışmalar günümüzün küresel politik başlıklarını, çevre sorunlarını, kişiselliğin müphemliğini mesele eden tepkileri içermektedir. Yakın çevrede sanatsal bir mecranın yokluğu üzerine ortaya çıkan çalışmaların kalitesi düşünüldüğünde gelecek son derece umut vaat etmektedir.” dedi.

"Öğrencilerimizin Yaratıcılığını Ortaya Koyan Önemli Bir Fırsat Oldu"

Serginin küratörlerinden Doç. Dr. Abdül Tekin, serginin içeri ve öğrencilere olan katkısı hakkında açıklamada bulundu.

Serginin öğrencilerimizin yaratıcılığını ortaya koyan önemli bir fırsat olduğuna dikkat çeken Tekin,  “Bu sergi, öğrencilerimizin yaratıcılığını ve sanatsal birikimini ortaya koyan önemli bir fırsat oldu. Sanatın birleştirici gücü ile iki üniversite arasındaki iş birliğini pekiştirmekten mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Tekin son olarak serginin gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya ve Iğdır İl Gençlik ve Spor Müdürü Recai Şahin’e şükranlarını sundu.


2023/2024 Mezunlarımızdan Elif Adıyeke Üniversite Birincisi Oldu.